Postdoktor eller stipendiat i rettsvitenskap (EU/EØS-rett)
Universitetet i Stavanger
Ullandhaug, 4036 STAVANGER
Tre uker siden
kr 260 - 327
Per time
kr 45 150 - 56 667
Per måned
kr 541 800 - 680 000
Per år
Oppsummert av KI
Rapporter feilOm stillingen
Universitetet i Stavanger har ledig stilling som postdoktor eller stipendiat i rettsvitenskap (innenfor EU/EØS-rett) ved Handelshøgskolen UiS, Avdeling for regnskap og rettsvitenskap. Stillingen er ledig fra 1. september 2025.
Postdoktorstillingen skal gi forskere med doktorgrad mulighet for å opparbeide seg en forskerprofil og kompetanse som gjør vedkommende kvalifisert for stilling som førsteamanuensis. Videre kan stillingen gi verdifull erfaring og annen kompetanse som er relevant for postdoktorens karriereutvikling. Kandidaten ansettes for en periode på tre år med annet karrierefremmende arbeid i form av undervisning av ett emne i rettsvitenskap.
Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Stipendiaten ansettes fortrinnsvis for en åremålsperiode på 4 år med 75% forskning og 25% undervisning, under forutsetning av at den som ansettes kan fylle et udekket undervisningsbehov. Alternativt kan ansettelse skje for 3 år uten undervisning. Dette avklares i løpet av rekrutteringsprosessen. Den som ansettes som stipendiat må være kvalifisert for opptak på doktorgradsprogrammet ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB). Du kan lese mer om forskerutdanningen ved UiB her.
Kvalifiseringsarbeidet gjennomføres ved universitetet. Det forutsettes at den som ansettes arbeider på full tid med prosjektet, og at vedkommende utgjør en del av det faglige miljøet på universitetet.
Den som ansettes vil være knyttet til forskningsprosjektet The Centre on the Europeanization of Norwegian Law (CENTENOL)
Stillingen er eksternt finansiert med midler fra CENTENOL-prosjektet.
Som søker til stilling som postdoktor må du fremlegger en beskrivelse og plan for gjennomføring av et forskningsprosjekt innenfor fagområdet. Prosjektforslaget kan vise hvordan du vil gå fram for å gjennomføre forskningsarbeidet, hva som vil være de sentrale problemstillingene, hvilke teorier og metoder du vil anvende, publiseringskanaler og en tidsplan for gjennomføring av arbeidet. Det må fremgå eksplisitt av søknaden på hvilken måte prosjektet vil kunne bidra til din kompetanseoppbygging.
Som søker til stilling som stipendiat må du fremlegger en foreløpig prosjektskisse på 5 til 10 sider, skrevet på norsk eller et annet skandinavisk språk, for et doktorgradsprosjekt innenfor fagområdet EU/EØS-rett der det gjøres rede for:
Prosjektforslaget vil inngå i kompetansevurderingen. Den endelige prosjektbeskrivelsen og fremdriftsplan drøftes og utformes i samråd med veileder(e) i løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden. Det er en forutsetning at du gjennomfører prosjektet i løpet av
ansettelses-perioden.
Postdoktor
For ansettelse som postdoktor må du ha doktorgrad innenfor rettsvitenskap. Doktoravhandlingen må være levert til vurdering innen søknadsfrist for stillingen og godkjent før tiltredelse.
Stipendiat
For ansettelse som stipendiat må du ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innen rettsvitenskap eller tilsvarende utdanning, enten norsk juridikum eller jussutdanning på masternivå innenfor et EØS-land. Utdanningen må gi grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning innenfor fagområdet, og fortrinnsvis være av nyere dato. Du må ha gode resultater fra juss-studiet og karakteren på masteroppgaven er særlig tungtveiende.
Dokumentert forskningskompetanse eller erfaring kan i enkelte tilfeller veie opp for svakere karakterer.
Dersom du har utdannelse fra en institusjon med annen karakter-skala enn A-F ber vi deg om å legge ved en bekreftet konverterings-skala som viser hvordan karakterene sammenlignes med den norske A-F skalaen. Du kan bruke disse konverteringsskalaene til å beregne poengene dine for opptak.
For begge stillingene
Du må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk tilsvarende nivå C1, og engelsk skriftlig og muntlig ved tiltredelse. Dersom du i tillegg behersker et av språkene i EFTA landene Island eller Liechtenstein, vurderes det positivt.
Videre vektlegges:
Mangfold er en ressurs i arbeids- og læringsmiljøet ved UiS. Når vi har ulike bakgrunner og erfaringer, kan vi se utfordringer fra flere vinkler og finne bedre løsninger.
På UiS er vi opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter, og legger til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne. Vi tar hensyn til dine behov og din situasjon i ulike livsfaser.
Synes du denne stillingen er interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Er det kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkaller vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår.
Les mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til avdelingsleder Lana Bubalo, tlf: 51832896, e-post: lana.bubalo@uis.no, eller til professor Ola Johan Settem, tlf: 51832901, e-post: ola.settem@uis.no.
Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til senior HR-rådgiver Helene Engelsgjerd Figved, tlf: 51831558, e-post: helene.e.figved.@uis.no.
Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres minimum, søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen.
Følgende må lastes opp som vedlegg til søknaden:
Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.
Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.
UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Dersom søknaden din vurderes å være i strid med kriteriene i sistnevnte lovverk vil du få denne avslått uten videre vurdering.
Ansettelse som postdoktor eller stipendiat er regulert i universitets- og høyskoleforskriften kapittel 3.
Vi legger vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert. Dette i samsvar med prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).
UiS har signert The Agreement on Reforming Research Assessment (CoARA) med en forpliktelse om at vi ved vurdering av forskning og forskere anerkjenner ulike former for resultater, praksiser og aktiviteter.
Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en intern komite.
På bakgrunn av komiteens uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.
UiS har avtale om immaterielle rettigheter med det formål å sikre rettigheter til åndsverk som er opprettet av ansatte, inkludert forskningsresultater.
Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.
Om bedriften
Universitetet i Stavanger vil være en drivkraft i innovasjon og omstilling av samfunnet. Grønn omstilling står sentralt i vår virksomhet, med bærekraft på vei inn i alle studieprogrammer. Våre satsingsområder er energi, helse og velferd og læring for livet.
Her kommer du til en arbeidsplass preget av fremragende forskere, yrende studentliv og høy trivsel blant våre 1900 ansatte. Vi er et åpent universitet, raust og inkluderende, med levende møteplasser for kritisk refleksjon, kunnskapsdeling og konstruktiv debatt. Ett av våre fremste kjennetegn er utstrakt samarbeid med arbeidslivet, både i forskning og utdanning.
UiS satser på innovative og fleksible læringsmetoder for våre 12.000 studenter. Vi er med på å fornye europeisk høyere utdanning gjennom ECIU University, et flaggskip-initiativ i EU. Dette gir unike muligheter for læring, utveksling og utvikling for våre studenter og ansatte.
Universitetet ligger i Norges tredje største byregion med 340.000 innbyggere. Regionen er internasjonal og har et dynamisk arbeidsliv, spennende kulturliv og rik tilgang på naturopplevelser. Som ansatt får du tilgang til billigere kollektivtransport, trening i arbeidstiden, mulighet for fleksibel arbeidstid og boliglån i Statens pensjonskasse.
Tittel
Postdoktor eller stipendiat i rettsvitenskap (EU/EØS-rett)
Oppstart
Type engasjement
Åremål
Sektor
Offentlig
Omfang
Heltid
Antall stillinger
1
Kontaktperson
Om stillingen
Universitetet i Stavanger har ledig stilling som postdoktor eller stipendiat i rettsvitenskap (innenfor EU/EØS-rett) ved Handelshøgskolen UiS, Avdeling for regnskap og rettsvitenskap. Stillingen er ledig fra 1. september 2025.
Postdoktorstillingen skal gi forskere med doktorgrad mulighet for å opparbeide seg en forskerprofil og kompetanse som gjør vedkommende kvalifisert for stilling som førsteamanuensis. Videre kan stillingen gi verdifull erfaring og annen kompetanse som er relevant for postdoktorens karriereutvikling. Kandidaten ansettes for en periode på tre år med annet karrierefremmende arbeid i form av undervisning av ett emne i rettsvitenskap.
Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Stipendiaten ansettes fortrinnsvis for en åremålsperiode på 4 år med 75% forskning og 25% undervisning, under forutsetning av at den som ansettes kan fylle et udekket undervisningsbehov. Alternativt kan ansettelse skje for 3 år uten undervisning. Dette avklares i løpet av rekrutteringsprosessen. Den som ansettes som stipendiat må være kvalifisert for opptak på doktorgradsprogrammet ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB). Du kan lese mer om forskerutdanningen ved UiB her.
Kvalifiseringsarbeidet gjennomføres ved universitetet. Det forutsettes at den som ansettes arbeider på full tid med prosjektet, og at vedkommende utgjør en del av det faglige miljøet på universitetet.
Den som ansettes vil være knyttet til forskningsprosjektet The Centre on the Europeanization of Norwegian Law (CENTENOL)
Stillingen er eksternt finansiert med midler fra CENTENOL-prosjektet.
Som søker til stilling som postdoktor må du fremlegger en beskrivelse og plan for gjennomføring av et forskningsprosjekt innenfor fagområdet. Prosjektforslaget kan vise hvordan du vil gå fram for å gjennomføre forskningsarbeidet, hva som vil være de sentrale problemstillingene, hvilke teorier og metoder du vil anvende, publiseringskanaler og en tidsplan for gjennomføring av arbeidet. Det må fremgå eksplisitt av søknaden på hvilken måte prosjektet vil kunne bidra til din kompetanseoppbygging.
Som søker til stilling som stipendiat må du fremlegger en foreløpig prosjektskisse på 5 til 10 sider, skrevet på norsk eller et annet skandinavisk språk, for et doktorgradsprosjekt innenfor fagområdet EU/EØS-rett der det gjøres rede for:
Prosjektforslaget vil inngå i kompetansevurderingen. Den endelige prosjektbeskrivelsen og fremdriftsplan drøftes og utformes i samråd med veileder(e) i løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden. Det er en forutsetning at du gjennomfører prosjektet i løpet av
ansettelses-perioden.
Postdoktor
For ansettelse som postdoktor må du ha doktorgrad innenfor rettsvitenskap. Doktoravhandlingen må være levert til vurdering innen søknadsfrist for stillingen og godkjent før tiltredelse.
Stipendiat
For ansettelse som stipendiat må du ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innen rettsvitenskap eller tilsvarende utdanning, enten norsk juridikum eller jussutdanning på masternivå innenfor et EØS-land. Utdanningen må gi grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning innenfor fagområdet, og fortrinnsvis være av nyere dato. Du må ha gode resultater fra juss-studiet og karakteren på masteroppgaven er særlig tungtveiende.
Dokumentert forskningskompetanse eller erfaring kan i enkelte tilfeller veie opp for svakere karakterer.
Dersom du har utdannelse fra en institusjon med annen karakter-skala enn A-F ber vi deg om å legge ved en bekreftet konverterings-skala som viser hvordan karakterene sammenlignes med den norske A-F skalaen. Du kan bruke disse konverteringsskalaene til å beregne poengene dine for opptak.
For begge stillingene
Du må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk tilsvarende nivå C1, og engelsk skriftlig og muntlig ved tiltredelse. Dersom du i tillegg behersker et av språkene i EFTA landene Island eller Liechtenstein, vurderes det positivt.
Videre vektlegges:
Mangfold er en ressurs i arbeids- og læringsmiljøet ved UiS. Når vi har ulike bakgrunner og erfaringer, kan vi se utfordringer fra flere vinkler og finne bedre løsninger.
På UiS er vi opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter, og legger til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne. Vi tar hensyn til dine behov og din situasjon i ulike livsfaser.
Synes du denne stillingen er interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Er det kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkaller vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår.
Les mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til avdelingsleder Lana Bubalo, tlf: 51832896, e-post: lana.bubalo@uis.no, eller til professor Ola Johan Settem, tlf: 51832901, e-post: ola.settem@uis.no.
Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til senior HR-rådgiver Helene Engelsgjerd Figved, tlf: 51831558, e-post: helene.e.figved.@uis.no.
Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres minimum, søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen.
Følgende må lastes opp som vedlegg til søknaden:
Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.
Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.
UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Dersom søknaden din vurderes å være i strid med kriteriene i sistnevnte lovverk vil du få denne avslått uten videre vurdering.
Ansettelse som postdoktor eller stipendiat er regulert i universitets- og høyskoleforskriften kapittel 3.
Vi legger vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert. Dette i samsvar med prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).
UiS har signert The Agreement on Reforming Research Assessment (CoARA) med en forpliktelse om at vi ved vurdering av forskning og forskere anerkjenner ulike former for resultater, praksiser og aktiviteter.
Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en intern komite.
På bakgrunn av komiteens uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.
UiS har avtale om immaterielle rettigheter med det formål å sikre rettigheter til åndsverk som er opprettet av ansatte, inkludert forskningsresultater.
Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.
Om bedriften
Universitetet i Stavanger vil være en drivkraft i innovasjon og omstilling av samfunnet. Grønn omstilling står sentralt i vår virksomhet, med bærekraft på vei inn i alle studieprogrammer. Våre satsingsområder er energi, helse og velferd og læring for livet.
Her kommer du til en arbeidsplass preget av fremragende forskere, yrende studentliv og høy trivsel blant våre 1900 ansatte. Vi er et åpent universitet, raust og inkluderende, med levende møteplasser for kritisk refleksjon, kunnskapsdeling og konstruktiv debatt. Ett av våre fremste kjennetegn er utstrakt samarbeid med arbeidslivet, både i forskning og utdanning.
UiS satser på innovative og fleksible læringsmetoder for våre 12.000 studenter. Vi er med på å fornye europeisk høyere utdanning gjennom ECIU University, et flaggskip-initiativ i EU. Dette gir unike muligheter for læring, utveksling og utvikling for våre studenter og ansatte.
Universitetet ligger i Norges tredje største byregion med 340.000 innbyggere. Regionen er internasjonal og har et dynamisk arbeidsliv, spennende kulturliv og rik tilgang på naturopplevelser. Som ansatt får du tilgang til billigere kollektivtransport, trening i arbeidstiden, mulighet for fleksibel arbeidstid og boliglån i Statens pensjonskasse.
kr 260 - 327
Per time
kr 45 150 - 56 667
Per måned
kr 541 800 - 680 000
Per år
Oppsummert av KI
Rapporter feilTittel
Postdoktor eller stipendiat i rettsvitenskap (EU/EØS-rett)
Oppstart
Type engasjement
Åremål
Sektor
Offentlig
Omfang
Heltid
Antall stillinger
1
Kontaktperson
Relaterte stillinger
Postdoktor eller stipendiat i rettsvitenskap (EU/EØS-rett)
Universitetet i Stavanger
STAVANGER
Tre uker siden