Stipendiat innen fagområde helsetjenesteinnovasjon
Høgskulen på Vestlandet
Bjørnsonsgate 45, 5528 HAUGESUND
To måneder siden
kr 258 - 265
Per time
kr 44 683 - 46 000
Per måned
kr 536 200 - 552 000
Per år
Oppsummert av KI
Rapporter feilOm stillingen
Stipendiatstillingen er lagt til Institutt for helse- og omsorgsvitskap med arbeidssted ved campus Førde, campus Bergen, campus Stord eller campus Haugesund.
Stipendiatstillingen er en åremålsstilling på 4 år, der minst tre årsverk skal være dedikert til doktorgradsarbeidet. Resten av tiden blir satt av til annet karrierefremmende arbeid som skal bidra til at den ansatte kvalifiserer seg for relevante karrierer som krever forskningskompetanse.
Stipendiatstillingen er en rekrutteringsstilling som skal bidra til et aktivt forskningsmiljø ved HVL.
Det er ønskelig med tiltredelse fra 01.09.2025.
Stipendiatstillingen er knyttet til prosjektet SARHA - Samordnet datadrevet rehabilitering etter hjerneslag. SARHA er et tverrfaglig og tverrinstitusjonelt samarbeid mellom Helse Førde, HVL Robotikk og Fagseksjon for folkehelse og allmennsykepleie ved HVL. Målet med prosjektet er å utvikle et sammenhengende samordnet og persontilpasset digitalt rehabiliteringsstøttesystem hvor pasienttilbakemeldinger og objektive progresjonsmålinger utgjør kjernen. Prosjektet skal sammenstille og vise samvariasjon mellom fysisk funksjon og psykologiske og sosiale forhold i en digital tvilling som følger rehabiliteringsforløpet. Dette utgjør kjernen i et modulbasert system som vil gi helsepersonell mer objektive data for progresjon, innsats og motivasjon, samt et bedre grunnlag for utforming og oppfølging av persontilpassede rehabiliteringsforløp. SARHA skal bidra til å oppfylle målet om at den enkelte bruker skal oppleve kontinuitet og sammenheng i tjenestetilbudet.
I Ph.d.-prosjektet er målet å:
Stipendiaten vil inngå i forskergruppen PERSONFORSK. PERSONFORSK har et spesielt fokus på å utvikle og implementere prosjekter som studerer hvordan relasjonen og samarbeidsprosessen mellom helsepersonell og pasient bidrar til persontilpasning, kvalitet, nytte og/eller effektivitet av behandlingen. I tillegg utvikler PERSONFORSK teknologier og forskningsprosjekter for å innovere persontilpasset innsamling av helsedata fra pasienten for å veilede beslutninger innen behandling og prosesser mot større presisjon.
Prosjektleder og hovedveileder er Runar Tengel Hovland.
Følgende kvalifikasjoner vil bli særlig vektlagt:
Ønskede kvalifikasjoner:
Personlige egenskaper:
Skal legges ved søknaden
Tilleggskrav:
Det forutsettes at stipendiatens prosjekt innrettes slik at stipendiaten kan bli tatt opp på ph.d.-programmet Ansvarlig innovasjon og regional utvikling (RESINNREG). Se omtale, studieplan og opptakrav for programmet her: https://www.hvl.no/studier/studieprogram/ansvarleg-innovasjon-og-regional-utvikling/
Veileder vil sammen med kandidaten utarbeide en detaljert plan for forskerutdanningen som skal knyttes til opptak ved ph.d.- utdanningen RESINNREG. Endelig plan for doktorgradsutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. Søknad om opptak til ph.d.-utdanningen skal først sendes etter en eventuell tilsetting. Senest 3 måneder etter tilsetting må stipendiaten vært tatt opp på ph.d.- programmet.
Mer informasjon om tilsetting i stipendiatstilling kan du finne på HVL sin nettside: Tilsetting i stipendiatstilling - Høgskulen på Vestlandet (hvl.no)
Søkere kan ta kontakt med hovedveileder Runar Tengel Hovland for informasjon om prosjektskissen.
Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.
Søknaden kan leveres på norske eller engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og inntil fem vitenskapelige arbeider de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, eventuell prosjektbeskrivelse, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 50 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.
Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning.
HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her.
Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din.
Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en bedømmelseskomité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse, inntil 5 vitenskapelige arbeider. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget ved Høgskulen på Vestlandet.
Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.
Stillingen som stipendiat lønnes i stillingskode 1017 Stipendiat, startlønn 536 200,-- . Det gis automatisk lønnsutvikling i inntil 4 år med 3 % årlig stigning.
Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.
Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.
Høgskolen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.
1) Prosjektleder og hovedveileder Runar Tengel Hovland tlf: +47 57 72 25 07
e-post: runar.tengel.hovland@hvl.no
2) Instituttleder Georg Førland
tlf: +47 52 70 26 36
e-post: georg.forland@hvl.no
Om bedriften
Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.
Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.
HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.
Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 370 ansatte og omkring 4500 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap delansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i den tverrfakultære ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG).
Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.
Ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap er vi om lag 220 tilsette og om lag 2400 studentar fordelte på studiestadane Førde, Bergen, Haugesund og Stord. Vi tilbyr bachelorutdanningar i sjukepleie og masterstudium i klinisk sjukepleie med sju ulike fordjupingsområde. I tillegg har vi masterstudium i jordmorfag, masterstudium i samhandling og folkehelse, masterstudium i avansert klinisk allmennsjukepleie og master i sjukepleie - kliniske spesialitetar, samt ei rekkje vidareutdanningar. Forskinga vår er retta mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innan klinisk sjukepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet.
Tittel
Stipendiat innen helsetjenesteinnovasjon
Oppstart
Type engasjement
Åremål
Sektor
Offentlig
Omfang
Heltid
Antall stillinger
1
Kontaktperson
Om stillingen
Stipendiatstillingen er lagt til Institutt for helse- og omsorgsvitskap med arbeidssted ved campus Førde, campus Bergen, campus Stord eller campus Haugesund.
Stipendiatstillingen er en åremålsstilling på 4 år, der minst tre årsverk skal være dedikert til doktorgradsarbeidet. Resten av tiden blir satt av til annet karrierefremmende arbeid som skal bidra til at den ansatte kvalifiserer seg for relevante karrierer som krever forskningskompetanse.
Stipendiatstillingen er en rekrutteringsstilling som skal bidra til et aktivt forskningsmiljø ved HVL.
Det er ønskelig med tiltredelse fra 01.09.2025.
Stipendiatstillingen er knyttet til prosjektet SARHA - Samordnet datadrevet rehabilitering etter hjerneslag. SARHA er et tverrfaglig og tverrinstitusjonelt samarbeid mellom Helse Førde, HVL Robotikk og Fagseksjon for folkehelse og allmennsykepleie ved HVL. Målet med prosjektet er å utvikle et sammenhengende samordnet og persontilpasset digitalt rehabiliteringsstøttesystem hvor pasienttilbakemeldinger og objektive progresjonsmålinger utgjør kjernen. Prosjektet skal sammenstille og vise samvariasjon mellom fysisk funksjon og psykologiske og sosiale forhold i en digital tvilling som følger rehabiliteringsforløpet. Dette utgjør kjernen i et modulbasert system som vil gi helsepersonell mer objektive data for progresjon, innsats og motivasjon, samt et bedre grunnlag for utforming og oppfølging av persontilpassede rehabiliteringsforløp. SARHA skal bidra til å oppfylle målet om at den enkelte bruker skal oppleve kontinuitet og sammenheng i tjenestetilbudet.
I Ph.d.-prosjektet er målet å:
Stipendiaten vil inngå i forskergruppen PERSONFORSK. PERSONFORSK har et spesielt fokus på å utvikle og implementere prosjekter som studerer hvordan relasjonen og samarbeidsprosessen mellom helsepersonell og pasient bidrar til persontilpasning, kvalitet, nytte og/eller effektivitet av behandlingen. I tillegg utvikler PERSONFORSK teknologier og forskningsprosjekter for å innovere persontilpasset innsamling av helsedata fra pasienten for å veilede beslutninger innen behandling og prosesser mot større presisjon.
Prosjektleder og hovedveileder er Runar Tengel Hovland.
Følgende kvalifikasjoner vil bli særlig vektlagt:
Ønskede kvalifikasjoner:
Personlige egenskaper:
Skal legges ved søknaden
Tilleggskrav:
Det forutsettes at stipendiatens prosjekt innrettes slik at stipendiaten kan bli tatt opp på ph.d.-programmet Ansvarlig innovasjon og regional utvikling (RESINNREG). Se omtale, studieplan og opptakrav for programmet her: https://www.hvl.no/studier/studieprogram/ansvarleg-innovasjon-og-regional-utvikling/
Veileder vil sammen med kandidaten utarbeide en detaljert plan for forskerutdanningen som skal knyttes til opptak ved ph.d.- utdanningen RESINNREG. Endelig plan for doktorgradsutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. Søknad om opptak til ph.d.-utdanningen skal først sendes etter en eventuell tilsetting. Senest 3 måneder etter tilsetting må stipendiaten vært tatt opp på ph.d.- programmet.
Mer informasjon om tilsetting i stipendiatstilling kan du finne på HVL sin nettside: Tilsetting i stipendiatstilling - Høgskulen på Vestlandet (hvl.no)
Søkere kan ta kontakt med hovedveileder Runar Tengel Hovland for informasjon om prosjektskissen.
Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.
Søknaden kan leveres på norske eller engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og inntil fem vitenskapelige arbeider de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, eventuell prosjektbeskrivelse, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 50 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.
Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning.
HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her.
Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din.
Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en bedømmelseskomité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse, inntil 5 vitenskapelige arbeider. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget ved Høgskulen på Vestlandet.
Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.
Stillingen som stipendiat lønnes i stillingskode 1017 Stipendiat, startlønn 536 200,-- . Det gis automatisk lønnsutvikling i inntil 4 år med 3 % årlig stigning.
Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.
Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.
Høgskolen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.
1) Prosjektleder og hovedveileder Runar Tengel Hovland tlf: +47 57 72 25 07
e-post: runar.tengel.hovland@hvl.no
2) Instituttleder Georg Førland
tlf: +47 52 70 26 36
e-post: georg.forland@hvl.no
Om bedriften
Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.
Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.
HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.
Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 370 ansatte og omkring 4500 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap delansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i den tverrfakultære ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG).
Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.
Ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap er vi om lag 220 tilsette og om lag 2400 studentar fordelte på studiestadane Førde, Bergen, Haugesund og Stord. Vi tilbyr bachelorutdanningar i sjukepleie og masterstudium i klinisk sjukepleie med sju ulike fordjupingsområde. I tillegg har vi masterstudium i jordmorfag, masterstudium i samhandling og folkehelse, masterstudium i avansert klinisk allmennsjukepleie og master i sjukepleie - kliniske spesialitetar, samt ei rekkje vidareutdanningar. Forskinga vår er retta mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innan klinisk sjukepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet.
kr 258 - 265
Per time
kr 44 683 - 46 000
Per måned
kr 536 200 - 552 000
Per år
Oppsummert av KI
Rapporter feilTittel
Stipendiat innen helsetjenesteinnovasjon
Oppstart
Type engasjement
Åremål
Sektor
Offentlig
Omfang
Heltid
Antall stillinger
1
Kontaktperson
Relaterte stillinger
Stipendiat innen fagområde helsetjenesteinnovasjon
Høgskulen på Vestlandet
HAUGESUND
To måneder siden