Stipendiatstilling i WellFare
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Dragvoll, 7491 TRONDHEIM
Tre uker siden
kr 265 - 265
Per time
kr 45 900 - 45 900
Per måned
kr 550 800 - 550 800
Per år
Oppsummert av KI
Rapporter feilOm stillingen
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her.
. Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0Vil du forske på løsninger som fremmer livskvalitet, sosial rettferdighet og bærekraft for kommende generasjoner?
Vi har en ledig 4-årig ph.d.-stilling ved Institutt for pedagogikk og livslang læring. Stipendiatprosjektet inngår i NTNU WellFare – Nordisk forskningssenter for livskvalitet og sosial bærekraft, som utvikler forskning og innovasjon i skjæringspunktet mellom samfunnsendring, livskvalitet og bærekraftig utvikling.
Visjonen for NTNU WellFare sitt langsiktige og transdisiplinære forskningsprogram er å bidra til utvikling av samfunn som fremmer sosial bærekraft, livskvalitet for alle og rettferdighet mellom generasjoner, gjennom å
Om ph.d.-prosjektet
Vi søker deg som vil utforske hvordan innovasjon og systemendring kan bidra til et mer rettferdig og bærekraftig samfunn. Prosjektet inngår i et samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO) om å dokumentere og spre praksiser som styrker livskvalitet og deltakelse for alle – innenfor planetens tålegrenser. Det er ønskelig at prosjektet ditt bidrar med ny kunnskap på dette området.
Du vil ha stor frihet til å utforme forskningsdesignet, og må levere en foreløpig prosjektskisse i søknaden. Skissen bør beskrive problemstilling, relevans og metodisk tilnærming. I løpet av de første tre månedene utvikler du prosjektet videre i samarbeid med veileder(e).
Ph.d.-prosjektet kan også knyttes til pågående europeiske piloter om rettferdig og grønn omstilling, i samarbeid med blant andre School of International Futures (SOIF) og tidligere framtidsombud i Wales, Sophie Howe. Vi er samtidig åpne for andre prosjektideer som passer inn i NTNU WellFare sitt forskningsprogram.
Hva tilbyr vi deg?
Som stipendiat får du muligheten til å fordype deg i et samfunnsaktuelt tema med høy forskningsmessig og praktisk relevans. Du blir del av et internasjonalt og tverrfaglig forskningsmiljø, og får veiledning fra ledende fagpersoner innen feltet. Din nærmeste leder vil være instituttleder Marte Bratseth Johansen.
-
Du vil arbeide med forskningsprosjektet ditt og være tilknyttet WellFare: Nordisk forskningssenter for livskvalitet og sosial bærekraft (75 % av stillingen), og bidra med undervisnings- og utviklingsarbeid ved NTNU WellFare og Institutt for pedagogikk og livslang læring (25 % av stillingen). Arbeidet innebærer å:
Vær forberedt på at det etter ansettelse kan skje endringer i dine arbeidsoppgaver.
Vi viser til Forskrift til universitets- og høyskoleloven (universitets- og høyskoleforskriften) og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU) for generelle kriterier for stillingen.
Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil vektlegges. Det er spesielt viktig at du:
For å fullføre en doktorgrad (ph.d.), er det viktig at du er i stand til å:
Ved vurdering av den best kvalifiserte skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt movitasjon for stillingen.
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Du blir ansatt som stipendiat ved NTNU og får tilgang på ansattgoder og fordeler
Mangfold er en styrke, og ved NTNU har vi et mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanser. Vår visjon er Kunnskap for en bedre verden og våre verdier er kreativ, kritisk, konstruktiv og respektfull. Vi har tro på at en virksomhet som er likestilt, mangfoldig og kjønnsbalansert er avgjørende for at vi sammen når våre mål.
Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
Hvis du synes denne stillingen er relevant og interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne og kulturell bakgrunn, eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
I stillingen som stipendiat kode 1017 vil din lønn normalt være brutto kr 550 800 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsesperioden er 4 år, inkludert 25 % arbeidsplikt.
Som ansatt ved NTNU er det viktig at du holder deg oppdatert på faglige og organisatoriske endringer og tilpasse deg disse.
For nødvendig samhandling faglig og sosialt er det en forutsetning at du er fysisk til stede og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg anses å komme i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne bli ansatt.
Ansettelse i stipendiatstilling forutsetter opptak til ph.d.-programmet innen utdanningsvitenskap, fagretning pedagogikk https://www.ntnu.no/studier/phuv/pedagogikk innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.
Søknad og vedlegg (inkl. beskrivelse av ditt vitenskapelig arbeid) må følge søknaden da disse legges til grunn for bedømmelsen. Dokumentene må være på norsk/skandinavisk eller engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over. Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål ved forespørsel.
Søknaden må inneholde
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til ev. annen høyere utdanning. Dersom din institusjon tilbyr «diploma supplement» (vanlig for de fleste europeiske læresteder), vennligst legg ved dette. Beskrivelse av øvrig dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du har en uttalelse fra HK-dir, er det fint om du legger ved den også.
Vi tar hensyn til arbeid du har gjort sammen med andre. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på nødvendige kvalifikasjoner som utdanning, erfaring, samt personlig egnethet. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatene.
NTNU anerkjenner stor bredde av faglige bidrag og har forpliktet oss til The San Francisco Declaration on Research Assessment og forpliktelsene i CoARA (ansvarlig vurdering av forskning og anerkjennelse av en større bredde av faglige bidrag i samsvar med NTNUs samfunnsoppdrag).
Dersom du synes stillingen ser interessant ut og i tråd med dine kvalifikasjoner er du velkommen til å søke.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med førsteamanuensis Dina von Heimburg, tlf. +47 93043714, e-post heimburg@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen, kan du ta kontakt med HR-rådgiver Astrid Irene Øie, e-post astrid.oie@ntnu.no.
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål.
Søknadsfrist: 15.08.2025
For praktisk informasjon om det å jobbe ved NTNU, vennligst se denne siden.
Trondheim er en moderne europeisk by med en rik kulturscene. Trondheim er Norges teknologihovedstad med en befolkning over 200 000. Den norske velferdsstaten, inkludert helsevesen, skoler, barnehager og generell likestilling, er sannsynligvis den beste i sitt slag i verden. Profesjonell subsidiert barnepass er lett tilgjengelig. Videre tilbyr Trondheim gode utdanningsmuligheter (inkludert internasjonale skoler) og muligheter til å nyte natur, kultur og familieliv, og har lav kriminalitet og ren luftkvalitet.
Om bedriften
Tittel
Stipendiatstilling i WellFare
Oppstart
Type engasjement
Fast
Sektor
Offentlig
Omfang
Heltid
Antall stillinger
1
Kontaktperson
Om stillingen
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Du finner mer informasjon om NTNU som arbeidsplass og søknadsprosessen her.
. Video: https://youtu.be/Xt-yHCN5QS0Vil du forske på løsninger som fremmer livskvalitet, sosial rettferdighet og bærekraft for kommende generasjoner?
Vi har en ledig 4-årig ph.d.-stilling ved Institutt for pedagogikk og livslang læring. Stipendiatprosjektet inngår i NTNU WellFare – Nordisk forskningssenter for livskvalitet og sosial bærekraft, som utvikler forskning og innovasjon i skjæringspunktet mellom samfunnsendring, livskvalitet og bærekraftig utvikling.
Visjonen for NTNU WellFare sitt langsiktige og transdisiplinære forskningsprogram er å bidra til utvikling av samfunn som fremmer sosial bærekraft, livskvalitet for alle og rettferdighet mellom generasjoner, gjennom å
Om ph.d.-prosjektet
Vi søker deg som vil utforske hvordan innovasjon og systemendring kan bidra til et mer rettferdig og bærekraftig samfunn. Prosjektet inngår i et samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO) om å dokumentere og spre praksiser som styrker livskvalitet og deltakelse for alle – innenfor planetens tålegrenser. Det er ønskelig at prosjektet ditt bidrar med ny kunnskap på dette området.
Du vil ha stor frihet til å utforme forskningsdesignet, og må levere en foreløpig prosjektskisse i søknaden. Skissen bør beskrive problemstilling, relevans og metodisk tilnærming. I løpet av de første tre månedene utvikler du prosjektet videre i samarbeid med veileder(e).
Ph.d.-prosjektet kan også knyttes til pågående europeiske piloter om rettferdig og grønn omstilling, i samarbeid med blant andre School of International Futures (SOIF) og tidligere framtidsombud i Wales, Sophie Howe. Vi er samtidig åpne for andre prosjektideer som passer inn i NTNU WellFare sitt forskningsprogram.
Hva tilbyr vi deg?
Som stipendiat får du muligheten til å fordype deg i et samfunnsaktuelt tema med høy forskningsmessig og praktisk relevans. Du blir del av et internasjonalt og tverrfaglig forskningsmiljø, og får veiledning fra ledende fagpersoner innen feltet. Din nærmeste leder vil være instituttleder Marte Bratseth Johansen.
-
Du vil arbeide med forskningsprosjektet ditt og være tilknyttet WellFare: Nordisk forskningssenter for livskvalitet og sosial bærekraft (75 % av stillingen), og bidra med undervisnings- og utviklingsarbeid ved NTNU WellFare og Institutt for pedagogikk og livslang læring (25 % av stillingen). Arbeidet innebærer å:
Vær forberedt på at det etter ansettelse kan skje endringer i dine arbeidsoppgaver.
Vi viser til Forskrift til universitets- og høyskoleloven (universitets- og høyskoleforskriften) og Forskrift for gradene philosophiae doctor (ph.d.) og philosophiae doctor (ph.d.) i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges teknisk–naturvitenskapelig universitet (NTNU) for generelle kriterier for stillingen.
Personlige og mellommenneskelige egenskaper vil vektlegges. Det er spesielt viktig at du:
For å fullføre en doktorgrad (ph.d.), er det viktig at du er i stand til å:
Ved vurdering av den best kvalifiserte skal det legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt movitasjon for stillingen.
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Du blir ansatt som stipendiat ved NTNU og får tilgang på ansattgoder og fordeler
Mangfold er en styrke, og ved NTNU har vi et mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanser. Vår visjon er Kunnskap for en bedre verden og våre verdier er kreativ, kritisk, konstruktiv og respektfull. Vi har tro på at en virksomhet som er likestilt, mangfoldig og kjønnsbalansert er avgjørende for at vi sammen når våre mål.
Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning av vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning.
Hvis du synes denne stillingen er relevant og interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne og kulturell bakgrunn, eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
I stillingen som stipendiat kode 1017 vil din lønn normalt være brutto kr 550 800 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsesperioden er 4 år, inkludert 25 % arbeidsplikt.
Som ansatt ved NTNU er det viktig at du holder deg oppdatert på faglige og organisatoriske endringer og tilpasse deg disse.
For nødvendig samhandling faglig og sosialt er det en forutsetning at du er fysisk til stede og tilgjengelig for institusjonen på daglig basis.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg anses å komme i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne bli ansatt.
Ansettelse i stipendiatstilling forutsetter opptak til ph.d.-programmet innen utdanningsvitenskap, fagretning pedagogikk https://www.ntnu.no/studier/phuv/pedagogikk innen tre måneder etter oppstart, og at du deltar i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden.
Søknad og vedlegg (inkl. beskrivelse av ditt vitenskapelig arbeid) må følge søknaden da disse legges til grunn for bedømmelsen. Dokumentene må være på norsk/skandinavisk eller engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra den informasjonen vi har ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over. Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål ved forespørsel.
Søknaden må inneholde
Dersom hele eller deler av utdanningen din er tatt i utlandet, ber vi deg i tillegg legge ved dokumentasjon på omfang og kvalitet for hele ditt utdanningsløp, både bachelor- og masterutdanning, i tillegg til ev. annen høyere utdanning. Dersom din institusjon tilbyr «diploma supplement» (vanlig for de fleste europeiske læresteder), vennligst legg ved dette. Beskrivelse av øvrig dokumentasjon som er nødvendig finner du her. Dersom du har en uttalelse fra HK-dir, er det fint om du legger ved den også.
Vi tar hensyn til arbeid du har gjort sammen med andre. Dersom det er vanskelig å identifisere din innsats i fellesarbeidene, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte, legger vi vekt på nødvendige kvalifikasjoner som utdanning, erfaring, samt personlig egnethet. Motivasjon for stillingen, ambisjoner og potensial for forskning vil også telle ved vurdering av kandidatene.
NTNU anerkjenner stor bredde av faglige bidrag og har forpliktet oss til The San Francisco Declaration on Research Assessment og forpliktelsene i CoARA (ansvarlig vurdering av forskning og anerkjennelse av en større bredde av faglige bidrag i samsvar med NTNUs samfunnsoppdrag).
Dersom du synes stillingen ser interessant ut og i tråd med dine kvalifikasjoner er du velkommen til å søke.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingen kan du ta kontakt med førsteamanuensis Dina von Heimburg, tlf. +47 93043714, e-post heimburg@ntnu.no. Hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen, kan du ta kontakt med HR-rådgiver Astrid Irene Øie, e-post astrid.oie@ntnu.no.
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål.
Søknadsfrist: 15.08.2025
For praktisk informasjon om det å jobbe ved NTNU, vennligst se denne siden.
Trondheim er en moderne europeisk by med en rik kulturscene. Trondheim er Norges teknologihovedstad med en befolkning over 200 000. Den norske velferdsstaten, inkludert helsevesen, skoler, barnehager og generell likestilling, er sannsynligvis den beste i sitt slag i verden. Profesjonell subsidiert barnepass er lett tilgjengelig. Videre tilbyr Trondheim gode utdanningsmuligheter (inkludert internasjonale skoler) og muligheter til å nyte natur, kultur og familieliv, og har lav kriminalitet og ren luftkvalitet.
Om bedriften
kr 265 - 265
Per time
kr 45 900 - 45 900
Per måned
kr 550 800 - 550 800
Per år
Oppsummert av KI
Rapporter feilTittel
Stipendiatstilling i WellFare
Oppstart
Type engasjement
Fast
Sektor
Offentlig
Omfang
Heltid
Antall stillinger
1
Kontaktperson
Relaterte stillinger
Stipendiatstilling i WellFare
NTNU - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
TRONDHEIM
Tre uker siden